Hetzelfde lichtniveau behouden dankzij CLO

Gedurende de levensduur van LED verlichting neemt de lichtstroom van de individuele LED’s af naarmate deze langer in gebruik zijn. Over het algemeen neemt de lichtafname min of meer lineair af waardoor deze te voorspellen valt. Door middel van een flexibele aansturing van de LICHT2 driver is het mogelijk deze terugloop te compenseren. Dit wordt Constant Light Output of CLO genoemd. De driver wordt zo geprogrammeerd dat aan het begin van de levensduur er minder stroom wordt gegeven waardoor er allereerst aannemelijke energiebesparingen optreedt. Gedurende de levensduur verhoogd de driver het vermogen waardoor het lichtniveau constant blijft.

Zo werkt de LICHT2 LED verlichting ook met Constant Light Output. Het armatuur zal van origine op bijvoorbeeld max 80% van zijn kunnen branden, waarna de lamp gedurende de levensduur steeds een beetje meer stroom krijgt waardoor de lux-waarden altijd bewaard blijven. Tevens zijn temperatuursensoren in het armatuur ingebouwd. De regel is dat een goede CLO alleen mogelijk is wanneer er rekening wordt gehouden met de temperatuur. Zonder temperatuursensor is de garantie op gelijkblijvende lumenstroom niet mogelijk. Een LED module zou in theorie teveel belast kunnen worden waardoor deze overbelast raakt, hierdoor verslechterd de output nog verder.