Het beperken van lichthinder voor de omgeving rondom sportverenigingen met LICHT2 LED verlichting

Door de jaren heen is bij veel sportverenigingen het beperken van lichthinder voor de omwonenden een terugkerend thema. Vaak liggen sportverenigingen in de buurt van de bebouwde kom. Zij worden regelmatig geconfronteerd met klachten over de verlichting. Om dit te beperken maakt SPORT Technologies voor ieder project een lichtplan op maat. Voor nieuwe sportaccommodaties maar ook voor sportverenigingen waar de oude verlichting wordt vervangen voor LED verlichting. Aan de hand van dit lichtplan wordt bepaald hoe de lampen worden afgesteld om de verlichtingsnormen op het veld of baan te halen. In gebieden waar SPORT Technologies lichthinder verwacht wordt naast het lichtplan ook een lichthinderberekening gemaakt.

Een voordeel van het LICHT2 LED armatuur is dat de modules apart horizontaal en verticaal afgesteld kunnen worden. Door deze functionaliteit is het mogelijk om het licht preciezer uit te richten. Hierdoor kan eventueel lichthinder in de vorm van strooilicht al worden beperkt. Desondanks is met LED verlichting, ook met het LICHT2 LED armatuur, lichthinder nog aan de orde. Door het fellere licht ten opzichte van de conventionele verlichting kan LED verlichting voornamelijk zorgen voor lichtinkijk klachten.

Om deze lichtinkijk klachten verder te beperken heeft SPORT Technologies de Eyebrow ontwikkeld. Met deze innovatieve technologie wordt er een interne kap over de lens heen geplaatst. Door deze interne kap wordt de felheid van het licht aan de bovenkant van de lenzen afgekapt. Hiermee wordt eventueel lichthinder voor de omwonenden verder beperkt. Daarnaast wordt door de Eyebrow het strooilicht ook nog verder beperkt. Met als resultaat dat nu ook sportverenigingen gelegen aan de bebouwde kom kunnen gaan besparen op de energierekening met onze LICHT2 LED armaturen.

Ontdekken of de Eyebrow ook voor uw sportvereniging de oplossing kan zijn? Neem dan hier contact met ons op.

Beperken van lichthinder met interne kap